Home » Sporturi » Nik Halik, un altfel de miliardar

Nik Halik, un altfel de miliardar

Publicat: 18.09.2008
Universul copilariei fiecarui om este populat de curiozitati, descoperiri, amintiri, dar mai ales de povesti citite pe nerasuflate. Unii oamenii, in schimb, au adus povestile pentru copii pe taramul real. Nik Halik face parte din aceasta categorie, a celor carora nu le este frica sa isi traiasca visele de teama ca ele s-ar putea sfarsi la un moment dat. Despre acest personaj australian se poate spune intr-adevar ca traieste intr-un an cat altii in zece.

O carte de vizita nu ar putea cuprinde toate domeniile in care Nik Halik a activat: chitarist, trainer, strateg, antreprenor, astronaut, scafandru, alpinist si scriitor, sunt doar cateva dintre activitatile cuprinse in doar 39 de ani de existenta. Acesta este, de altfel, unul dintre cei mai tineri multimilionari care, la doar 20 de ani, acumulase o avere impresionanta, in urma investiilor imobiliare si bursiere. Este fondatorul a doua companii financiare, Money Masters Global si Financial Freedom Institute, in cadrul carora peste 200 000 de persoane au fost instruite in privinta strategiilor financiare. Averea dobandita i-a permis tanarului australian sa isi satisfaca setea de aventura, astfel incat acesta nu s-a dat inapoi de la nici o calatorie menita sa il poarte catre alte civilizatii sau catre alte timpuri. Excencitratile sale au luat-o inaintea faimei de bun strateg financiar, insa asta nu a facu decat sa ii aduca si mai multi admiratori. Nik Halik este unul dintre primii exploratori care s-au incumetat sa se scufunde aproape 10 kilometri pentru a ajunge la Titanic, a escaladat cei mai inalti munti de pe Terra si este primul civil certificat ca astronaut din Australia, fiind pe cale sa devina primul explorator spatial privat. In prezent, acesta se pregateste intens in Rusia, la Centrul Spatial de Pregatire al Cosmonutilor Yuri Gagarin, pentru a efectua primul sau zbor in spatiu.

Nevoia de adrenalina, de cunoastere si de acumulare a unor noi experiente l-au purtat pe tanarul milionar australian in cele mai dificile expeditii. Nimic nu pare a fi imposibil pentru Nik Halik: s-a scufundat pana la Titanic cu ajutorul unui submarin, devenind unul dintre putinii oameni care au avut onoarea sa se afle cu putin deasupra uriasului scufundat; si-a petrecut o noapte singur in piramida de la Giza, in cautarea unor raspunsuri despre viata, trecere prin lume sau despre eventualitatea unei vieti urmatoare; a trait in mijlocul unui grup de beduini tuaregi; a participat la o expeditie in Antarctica; s-a angajat in urmarirea unor tornade, aproape un sport national in Statele Unite; a escaladat patru dintre cei mai inalti munti ai lumii, printre care si Aconcagua, si a anuntat deja expeditia pe varful Everest, acoperisul lumii, ca fiind unul dintre obiectivele sale viitoare. Pana atunci, se pregateste sa vada acoperisul lumii din …spatiu. In prezent, Nik urmeaza un program de pregatire, dupa ce a avut ocazia sa efectueze un prim zbor de testare pana la marginea spatiului.

Intre aceste pregatiri care ii mentin adrenalina la nivel ridicat, Nik isi face timp si pentru pamantenii care doresc sa “guste” reteta succesului. Prin urmare, acesta nu a renuntat la activitatea sa de trainer, aflandu-se recent in Romania, cu ocazia unor seminarii in care a impartasit participantilor romani secretele succesului personal si financiar, formula optima de investitii la bursa si le-a aratat cum poti castiga in afaceri prin intermediul internetului.

Cu ocazia prezentei sale in Romania, Nik Halik a acordat un interviu pentru www.descopera.ro, in care s-a prezentat publicului romanesc atat din punctul de vedere al unui om, al unui instructor, dar mai ales, din punctul de vedere al aventurierului.

Descopera: In ce fel v-au modificat experientele avute conceptiile fata de viata?
Nik Halik: Am inceput sa-mi schitez scenariul vietii incepand cu varsta de 8 ani si pur si simplu am actionat conform lui. Mi-am definit motivele de la o varsta frageda si tot ele au fost invatatorii care m-au indemnat sa le urmez spre a-mi implini scopurile si ambitiile.

Descopera: Cum a evoluat omul Nik Halik in urma experientelor traite?
Nik Halik: Am avut parte de mentori inca de la inceputul tineretii, iar amprenta cea mai clara asupra mea si-a lasat-o Bob Proctor, un conferentiar de top, autor si intreprinzator care mi-a insuflat credinta conform careia fiecare dintre noi ne nastem bogati. Nascut in nordul Canadei (Ontario), Bob insista pe ideea gandirii pozitive si pe automotivare. El ma intreba de fiecare data despre ceea ce imi doream si el era cel care imi arata modalitatile prin care puteam obtine acel lucru. Pana sa-l intalnesc pe Bob Proctor ma gandeam la cuvantul "bogat/bogatie" doar din punct de vedere banesc, dar mai tarziu mi-am dezvoltat capacitatea de a vedea dincolo de sfera superficiala a cuvintelor lui. Mi-a amintit ca toti ne nastem cu oportunitati si abundenta de potential egale si ca prosperitatea este dreptul nostru natural care vine cu o paleta de culori cu ajutorul carora ne trasam drumul in viata. Unii din noi aleg doar alb si negru, in timp ce altii opteaza pentru un set cu milioane de nuante. Bob a avut abilitatea de a aduce cele mai complexe concepte de viata la forma lor cea mai simpla. Mentorii pot ajuta la crearea unei vieti prospere, la relatii multumitoare si la dezvoltarea unei constiinte spirituale.

Descopera: Care a fost cea mai intensa experienta pe care ai trait-o vreodata?
Nik Halik: Ma incanta ideea de aventura si mereu voi continua sa-mi fortez limitele. Aventura ma face sa ma simt mai puternic si niciodata nu voi ezita sau renunta la asta. Sunt un aventurier mereu in cautare de senzatii noi si printre numeroasele expeditii la care am luat parte se numara si cea in care am ajuns pe prova Titanicului, dupa ce ne-am scufundat 5 mile (9.26 kilometri) sub apa. De asemenea, am reusit sa escaladez cele mai inalte piscuri din lume si sunt unul dintre putinii exploratori care a avut privilegiul sa observe curbura pamantului de la limita atmosferei cu spatiul. Detin titlul de primul astronaut civil autorizat din Australia si sunt pe cale sa devin primul australian si explorator spatial privat care va fi lansat pe orbita si care va locui in singurul avanpost de pe orbita, Statia Spatiala Internationala. In aceasta afacere am investit aproape 30 milioane de dolari.

Descopera: Care este cea mai arzatoare dorinta a lui Nik Halik?
Nik Halik: A avea ocazia de a ma numara printre cei 450 de oameni care au reusit sa mearga pe orbita si sa faca inconjurul Pamantului la fiecare 90 de minute, sa observ suprafata planetei si sa plutesc imponderabil mai bine de 10 zile, toate aceste lucruri imi vor da ocazia sa apreciez adevarata maretie a Universului si fragilitatea Pamantului. Pentru mine, un miliardar, cea mai incitanta imagine ar fi aceea de a vedea cerul captiv intre intunecimea spatiului si linia orizontului luminand planeta.

Descopera: Ce mecanism interior iti activeaza aceasta sete de aventura, dorinta de a face intr-un an cati altii in zece, de a trai intr-o viata cati altii intr-o suta?
Nik Halik: Succesul reprezinta un angajament fata de mozaicul diferitelor calatorii si experiente, pentru ca in viata suntem cantariti doar prin prisma contributiilor facute. Pentru a avea un "profit" si din punct de vedere emotional, trebuie sa adaugam cate un strop de valoare in viata oamenilor care ne inconjoara. Eu merg pe premisa ca trebuie sa "luminez" si sa transform in bine viata a cat mai multi oameni. Caut sa profit de fiecare oportunitate care se iveste si asta prin mijloace proprii, dar cel mai important este faptul ca la un moment dat inima inceteaza sa mai bata si atunci, care vor fi lucrurile pe care le vom lasa in urma noastra? Trebuie sa traim fiecare zi ca si cand ar fi ultima.

Descopera: Care ar fi ultimul lucru pe care l-ai face daca ai sti ca vei muri peste o saptamana in urma unei boli necrutatoare?
Nik Halik: As face exact aceleasi lucruri pe care le fac in fiecare zi, mai exact, explorandu-mi potentialul pentru a-mi atinge cele mai marete scopuri.

Descopera: De ce anume te temi?
Nik Halik: Nu am temeri. Teama reprezinta un sistem de limitare a credintei in fortele proprii, sistem care duce la incapacitatea individului de a obtine ceea ce-si doreste. Limitarea potentialului nu este o optiune, iar frica este absenta in mine. Teama exista in mintea anumitor indivizi care ii dau voie sa le minimizeze cel mai mare potential.

Descopera: Are Nik Halik tot ceea ce isi doreste?
Nik Halik: As fi cea mai fericita persoana de pe Pamant in momentul in care as reusi sa pasesc pe Luna.

Descopera: Fiecare dintre noi este solutia propriei vieti. Care este motto-ul tau? Ce se va spune despre tine?
Nik Halik: Incercati sa va orientati spre cauza, pentru ca misiunea voastra in viata este mult mai importanta decat voi insiva.

Descopera: Care este mesajul pe care l-ai transmite omenirii?
Nik Halik: Vreau sa incepeti sa va puneti intrebari. Cand eram copii nu incetam din a ne pune intrebari, tocmai din cauza faptului ca nimic nu ne era clar. Odata cu maturitatea, oamenii inceteaza sa isi mai puna intrebari in favoarea declaratiilor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Vincent Cassel, actorul care a decis că vrea doar relații cu femei mult mai tinere. „Nu-mi place să fiu cu o femeie care mă face să mă simt ca și cum e mama ori sora mea”
Vincent Cassel, actorul care a decis că vrea doar relații cu femei mult mai tinere. „Nu-mi place să fiu cu o femeie ...
O legătură necunoscută până acum, dezvăluite de obiecte incașe misterioase
O legătură necunoscută până acum, dezvăluite de obiecte incașe misterioase
Misterul razelor cosmice energetice, tot mai aproape de a fi rezolvat
Misterul razelor cosmice energetice, tot mai aproape de a fi rezolvat
Primele rezultate ale experimentelor NASA privind eclipsele solare
Primele rezultate ale experimentelor NASA privind eclipsele solare
Migrație record! O balenă cu cocoașă a călătorit prin trei oceane
Migrație record! O balenă cu cocoașă a călătorit prin trei oceane
Dovezi de 10.000 de ani pentru cea mai veche băutură alcoolică din istoria omenirii
Dovezi de 10.000 de ani pentru cea mai veche băutură alcoolică din istoria omenirii
Zonele aride reprezintă în prezent 40% din suprafața Pământului
Zonele aride reprezintă în prezent 40% din suprafața Pământului
Michelangelo Antonioni, regizorul cu cel mai scurt discurs de la Oscaruri
Michelangelo Antonioni, regizorul cu cel mai scurt discurs de la Oscaruri
Oamenii de știință au dezvoltat tatuaje electronice temporare care pot măsura activitatea cerebrală
Oamenii de știință au dezvoltat tatuaje electronice temporare care pot măsura activitatea cerebrală
În ciuda numeroaselor beneficii pentru sănătate, postul intermitent are și un efect îngrijorător
În ciuda numeroaselor beneficii pentru sănătate, postul intermitent are și un efect îngrijorător
Samuel White Baker, exploratorul britanic însurat cu o româncă salvată din sclavie
Samuel White Baker, exploratorul britanic însurat cu o româncă salvată din sclavie
Oamenii de știință spun că ceva ar fi vizitat Sistemul Solar și ar fi rearanjat planetele
Oamenii de știință spun că ceva ar fi vizitat Sistemul Solar și ar fi rearanjat planetele
A fost aprobat cel de-al 15-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
A fost aprobat cel de-al 15-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
Piaţa datoriilor pe Wall Street, la cel mai ridical nivel din 2007 încoace
Piaţa datoriilor pe Wall Street, la cel mai ridical nivel din 2007 încoace
Eșec în instanță pentru TikTok! Viitorul platformei depinde de Curtea Supremă din SUA
Eșec în instanță pentru TikTok! Viitorul platformei depinde de Curtea Supremă din SUA
Unul dintre cei mai cruzi împăraţi din istorie. Orgiile lui au fost fără margini. Întreţinea relaţii incestuoase inclusiv cu mama lui
Unul dintre cei mai cruzi împăraţi din istorie. Orgiile lui au fost fără margini. Întreţinea relaţii incestuoase ...
Pericolul din uleiurile folosite de milioane de oameni la gătit
Pericolul din uleiurile folosite de milioane de oameni la gătit
Una dintre prioritățile lui Donald Trump este să elimine ora de vară în SUA
Una dintre prioritățile lui Donald Trump este să elimine ora de vară în SUA